Štadvilių bendruomenė

Štadvilių bendruomenė

Projekto pavadinimas: Štadvilių bendruomenė pažangaus kaimo link…

Projekto rezultatas

Sukurta nauja ir funkcionali internetinė svetainė www.stadviliubendruomene.lt

Apie projektą

Organizacijos bendradarbiavimas ir veikimas iš vien yra itin svarbus, netgi tada, kai bendruomenės nariai yra atskirti dėl karantino sąlygų. Štadvilių bendruomenė rado išeitį ir sukūrė internetinę svetainę, kuri ne tik mažina žmonių atskirtį, bet ir suteikia skaitmeninę erdvę, kurioje galima sužinoti apie bendruomenės vykdomus projektus.

Štadvilių bendruomenė sėkmingai dalyvavo projekto „Prisijungusi Lietuva“ inicijuojamame Bendruomenių įtinklinimo konkurse. Organizacija tapo viena iš 120-ies bendruomenių laimėtoja ir turėjo galimybę įgyvendinti savo bendruomenės įtinklinimo projektą.

Štadvilių bendruomenė buvo įkurta 2006 metais ir jos pagrindinės veiklos kryptys yra saugios ir patogios gyvenamosios aplinkos kūrimas ir bendruomenės svarbiausių socialinių ir kultūrinių lūkesčių įgyvendinimas. Organizacija peržengė vietinės veiklos ribas, įgyvendino daugiau kaip 15 projektų ir savo darbais nori įrodyti, kad yra puikus modernios bendruomenės pavyzdys. Taigi, nusprendė padėti kaimo gyventojams išmokti efektyviai, saugiai ir atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis. Ir tuo pačiu sukurti internetinę svetainę, kuri būtų informatyvi ir pasiekiama visai visuomenei.

Naujoje bendruomenės svetainėje www.stadviliubendruomene.lt galima rasti visą aktualią informaciją apie Štadvilių bendruomenės vykdomus projektus ir dalyvavimą projekto „Prisijungusi Lietuva“ rengiamose akcijose, kaip „Skaitmeninė savaitė“, „Saugesnio interneto savaitė“, „Senjorų dienos internete“. Internetinė svetainė yra itin naudojama gyventojų, kurie dalyvavo mokymuose ir išmoko pagrindus, kaip naudotis skaitmeninėmis technologijomis. Buvo organizuojamos edukacinės veiklos ir pamokos apie įvairias aktualijas: internetinius sukčius, „influencerių“ gyvenimo būdą, asmens duomenų apsaugą internete ir efektyvų laiko praleidimą. Veiklose dalyvavo įvairaus amžiaus dalyviai, kurie mokėsi ir diskutavo nuotoliniu būdu. Vyresni gyventojai ypač palaikė šią iniciatyvą, aktyviai dalyvavo mokymuose ir pagerino savo skaitmeninius įgūdžius.

Štadvilių bendruomenės pirmininkas Arvydas Veikšra dalyvavimą projekte vertina teigiamai, nes tai paskatino iš naujo įvertinti technologijų privalumus komunikacijoje. „Vieniši žmonės nori bendrauti, todėl iniciatyva mokyti informacinių technologijų sulaukė vyresniojo amžiaus bendruomenės narių palaikymo“, – sakė jis. Kalbėdamas apie ateitį, pirmininkas užsimena, kad planuoja tęsti pradėtas veiklas: „Bus ruošiami vaizdo mokymai ir vaizdo medžiaga, kurią skelbsime svetainėje“. A. Veikšra teigia, kad bendruomenės narius nori supažindinti su informacija apie atliekų rūšiavimą, skatinti įsirengti žaliųjų atliekų kompostavimo vietas ir padėti suprasti ir pajausti žiedinės ekonomikos naudą kasdieniniame gyvenime.

Apsilankykite bendruomenės internetinėje svetainėje www.stadviliubendruomene.lt ir iš arčiau pamatykite įtinklintos bendruomenės gyvenimą.

Projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” vykdo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkursą, skirtą bendruomenėms, siekiančioms plačiau pritaikyti interneto galimybes savo kasdieninėje veikloje. Pagrindinis konkurso tikslas – skatinti gyvenamosios vietovės bendruomenės dalį veiklų perkelti į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, kurti naujas ar tobulinti jau esamas paslaugas bendruomenės nariams ir taip paskatinti gyventojus naudotis internetu. Daugiau apie projektą – svetainėje www.prisijungusi.lt.


Štadvilių bendruomenės internetinė svetainė www.stadviliubendruomene.lt

Bendruomenės nariai domisi projektu „Prisijungusi Lietuva“

Projekto rezultatai matomi:

http://www.aukstaitijosgidas.lt/stadviliu-bendruomene-mazina-nariu-atskirti-panaudodama-informacines-technologijas/