Mindūnų bendruomenės centras

Mindūnų bendruomenės centras

Projekto pavadinimas: Mindūnų bendruomenės centro internetinės svetainės, paskyros Facebook sukūrimas bei įrangos įsigijimas.

Projekto rezultatas

Sukurta nauja ir funkcionali internetinė svetainė mindunubc.mozello.lt

Apie projektą

Šiuolaikinė kasdienybė verčia kiekvieną ugdyti skaitmeninio raštingumo įgūdžius. Mindūnų bendruomenės centras neatsilieka nuo besikeičiančio gyvenimo ir nuo šiol savo veiklas pristato naujoje bendruomenės internetinėje svetainėje bei moko bendruomenės narius naudotis skaitmeninėmis technologijomis.

Mindūnų bendruomenės centras veikia jau nuo 2004 metų. Bendruomenė aktyviai dalyvauja projektuose, organizuoja įvairius renginius. Šiais metais ji dalyvavo projekto „Prisijungusi Lietuva“ inicijuojamame Bendruomenių įtinklinimo projektų konkurse ir tapo viena iš 120-ies bendruomenių, laimėjusių šį konkursą ir gavusių galimybę įgyvendinti savo idėją.

Mindūnų bendruomenės centras jau kurį laiką jautė poreikį turėti savo internetinę svetainę, nes skaitmeninėje erdvėje patogu viešinti informaciją apie bendruomenės veiklas. Prie šios idėjos įgyvendinimo itin daug prisidėjo bendruomenės narės: Stasė Vyšniauskienė, paskatinusi bendruomenę dalyvauti projekte, Asta Vorobjovienė, administruojanti svetainę, bei Loreta Jokimčienė. Projekto metu taip pat vyko skaitmeninio raštingumo mokymai, kuriuos vedė aktyvi bendruomenės narė Dangira Klimienė. Juose dalyvavę bendruomenės nariai mokėsi naudotis socialiniu tinklu „Facebook“, pokalbių programa „Skype“, elektronine bankininkyste bei kitomis paslaugomis ir funkcijomis internete.

Sukurtoje naujausioje Mindūnų bendruomenės centro skaitmeninėje erdvėje mindunubc.mozello.lt lankytojai gali rasti informaciją apie bendruomenę, jos teikiamas paslaugas, sužinoti naujienas, išvysti akimirkas iš vykusių renginių. Taip pat svetainėje teikiama informacija apie Mindūnų biblioteką. Nauja aplinka – patogus būdas viešinti veiklas, bendrauti, aptarti įvairius klausimus, rengti apklausas ir gauti narių nuomones ar vertinimus. Skaitmeninis įrankis puikus būdas daugiau vietos gyventojų įtraukti į aktyvų bendruomenės gyvenimą, ypač jaunimą, o senjorai naršydami internete turi progą tobulinti savo naudojimosi kompiuteriu įgūdžius.

Bendruomenės tarybos narė A. Vorobjovienė pastebi teigiamus pokyčius – sustiprintas bendradarbiavimas, sumažėjo skaitmeninė atskirtis, nariams atsirado galimybė pasidalinti savo nuomone ir pasiūlymais. Ji teigia, jog bendruomenė džiaugiasi dalyvavimu projekte, galimybe bendrauti, įgyti naujus įgūdžius. Planuojama, kad projektas turės tęstinumą – į svetainę bus nuolatos keliama informacija apie renginius, o bendruomenės nariai ir toliau bus skatinami naudotis internetu.

Apsilankykite bendruomenės internetinėje svetainėje mindunubc.mozello.lt ir iš arčiau pamatykite įtinklintos bendruomenės gyvenimą.

Projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” vykdo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkursą, skirtą bendruomenėms, siekiančioms plačiau pritaikyti interneto galimybes savo kasdieninėje veikloje. Pagrindinis konkurso tikslas – skatinti gyvenamosios vietovės bendruomenės dalį veiklų perkelti į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, kurti naujas ar tobulinti jau esamas paslaugas bendruomenės nariams ir taip paskatinti gyventojus naudotis internetu. Daugiau apie projektą – svetainėje www.prisijungusi.lt.


Mindūnų bendruomenės centro internetinė svetainė mindunubc.mozello.lt

Projekto rezultatai matomi:

http://www.aukstaitijosgidas.lt/patogesniam-veiklu-viesinimui-nauja-mindunu-bendruomenes-centro-internetine-svetaine